Choď na obsah Choď na menu
 


čo môžete robiť s morčatkom

27. 5. 2012

napríklad s ním môžte ísť na prechádzku. Dávajte si pozor na psov. Ak nemáte vôdzku pre morča nevadí. Ak uteká majte ho len v košíku na tráve. ak vám neuteká a pekne sa pasie na tráve môžte ho tam nechať ale dávajte veľký pozor. Nevenčite morča blízko cesty a ani tam kde je veľký hluk alebo pes. Môže sa zlaknúť a ujsť. Dávajte pozor čo vaše morča vonku zje. veľa malých smetí je pohodených po tráve.

 

môžte mu z krabíc vyrobiť tunely a domčeky alebo nejaké miesto na zašitie morčatka (ako aby sa schovalo) tunely môžu byť z toaletnej rúrky alebo z menšej krabice. morčatko bude radostne pizukať a keď mu do vnútra dáte nejakú dečku alebo peliešok radostne tam bude odpočívať.

 

 

alebo ak má alebo bude mať výnimočný deň napr. narodeniny meniny alebo sa narodia mláďatká môžte vyrobiť morčatku malú toru. (samozrejme z ovocia a zeleniny) ja som to spravila tak že som zobrala jablko a doňho spravila dierky do dierok nasypala granulované jedlo pozapichovala zeleninu z uhoriek som spravila na jablku oči z mrkvy nos a úsmev z rajčiny a potom si môžete dať napr. púpavový list alebo ozdobte všetkým čo má morčatko rado. ja som to prešpendlíkovala a môj výtvor teda jabĺčko obviazala dlhým senom a spravila mašličku. keď to prišpendlíkujete dávajte pozor kde to morča obhryzkáva.

 

alebo si nejakú hru vymyslite vy.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.